Dnes nam bol zruseny let spiatocny z Amanu. Ale ide oto ze sme neleteli a ani som neurobil check in. Mam narok na kompenzaciu od wizz airu. Letenky som nechal prepadnu. Let je posunuty zatial o 12 hodin.mame tam 5 leteniek takze by to malo byt 2000€..  .

Zruseny let wizz air kompenzacia

Založil ve fóru Letecké společnosti

jakob napsal(a):

Mám letos s Wizzem 10 letů a zpožděné byly tři, dvakrát 30min a jednou 50min, bo nějaká hvězda zapomněla batoh na gate a nestihli jsme v BCN slot...

Asi mám štěstí.

Nicméně protože lítáme s malou, docela mi vadí jejich ceny za rezervaci sedadla, nicméně to je pro jiné vlákno.

Ha, můžu se zeptat s jak moc malou a jestli máte zkušenosti i s cestou bez zaplacených sedadel, jak moc vás to rozhodilo/jestli?

0 Citovat

Let zrušený nebyl, ale je podle Vás nárok na kompenzaci? Jde o let Yerevan - Praha:

Letadlo v Yerevanu přistálo (na lince z Milána s italskou posádkou) v okamžiku, kdy jsme již měli odlétat. Takže odhadem to vychází zhruba na 50 minut sekeru při odletu.

Hurá, všichni jsme všichni v letadle. Vypadá to, že poletíme. Ale ouha. Nejdříve crew vyndává postupně příruční zavazadla a když se k němu hlásí majitel, vrací ho. Důvod? Že prý někdo, kdo nastoupil do letadla si řekl, že nepoletí a odešel.

Jenže podle všeho měl i odbavené zavazadlo. Řeklo by se, že bude rychlé ho najít, když odbavené zavazadlo nemá snad ani polovina cestujících. Prdlajs. Ani nevím, jestli věděli, zda v podpalubí své zavazadlo vůbec má. Teoreticky by se dalo pochopit, že všechna zavazadla musí vyndat na vozík a pak je vrátit.

Jenže borci si rozhodli zacvičit i s cestujícíma. Nejdříve na letištní plochu vyložili všechna zavazadla. Poté každý cestující s odbaveným zavazadlem vystupuje předníma dveřma, na ploše identifikuje své zavazadlo (aby ho arménci mohli opět naložit) a vrací se zpět do letadla zadníma dveřma. Celý tento proces trvá pěkné 2 hodiny. K ranveji se posouváme s asi 2 a 3/4 hodiny zpožděním.

A přesto odletíme až s 3h a 11 minut zpožděním. (původní odlet měl být v 19:30, skutečný je v 22:41) Jo, za zdravotní problémy některého z cestujících vážně nemůžou. Letušky a cestující panikaří, volají nějakého doktora z řad cestujících. Letuška běží do předu s bombou s kyslíkem, že málem dá několika cestujícím po hlavě. Za námi se dělá fronta. V Yerevanu, odkud nikdo nelétá! Naštěstí nic vážného, zpět se už nevracíme, pacoš je v pořádku a letíme..

Jsme ve vzduchu. Dalo by se říct, že se ještě nějak rozumně dostaneme do Prahy. Ale nenechte se vysmát. Možná až nad Maďarskem nám oznamují, že si střihneme krátké mezipřistání v Budapešti. Aby vyměnili posádku. No twle. Mě nezajímá, že piloti letí už z Itálie a legálně nezvládnou let Praha - Miláno. Ale slibují krátkou přestávku.. Přistáváme v Budapešti v 22:41

Krátká přestávka po maďarsku znamená čekačka na novou crew asi hoďku a půl. Chvilka času na předání. Bezpečnostní instrukce. A pak čekačka další  zhruba půlhodinku. Prý musíme počkat na “dokumentaci”

Takže ta krátká přestávka v Budapešti trvala 2h a 39 minut. Nepočítám ztrátu času zbytečným klesáním a novým stoupáním.

Původní čas příletu do Prahy měl být v 21:35, skutečný 02:16. 4 hodiny, 41 minut. Přes 7 hodin v letounu. Kde zadarmo nedají ani vodu.

 

 

Kdo si chce užít lítání, leťte se mnou. Posledních 8 letů s Wizz = 8 zpožděných letů, 6 z nich hodinka až dvě. Jeden let teda byl s více jak jednodenním zpožděním (s vyplacenou kompenzací).

British mě v Londýně nepustili do letadla na přestupu o pár minut. Letěl jsem o 3h později s AA.

Lufthansa v Berlíně mi nejdřív zrušila jeden let. Následující let měnili na stroji kolo (co bylo celé letadlo usazeno museli všichni vystoupit). Kvůli tomu mi uletěl navazující let z Frankfurtu na Tenerife. Dostal jsem náhradní let přes Madrid. No ani to přiblížení do Madridu nebylo bez chyby. Před nástupem do letadla nám řekli, že letadlo má “technical problem” a budeme čekat na náhradní stroj. Naštěstí z Madridu to letělo na čas. Celkem na příletu na Tenerife zpoždění asi 10 h. Kompenazace 1800euro byla fajn, zlevnila dovolenou..

4 Citovat

@Standa: ten elaborát musel dát  práce. Jednoduchá pomoc: pokud jsi  nespokojený s Wizzem, nelítej s ním. Praktikuju nelitani s Wizzem už skoro 2 roky (jejich neustále rušení a změny časů letů mi vadily a dělaly problémy) a jsem spokojený.

2 Citovat

Riziko si uvědomuji a nečekal jsem, že poletím na čas. Navíc jak sem tam psal i o dalších případech, tak mám pocit že se to lepí na mě, ne na wizz :)

Dávám to sem jako příklad, jak taky může vypadat jejich let. A i kdybych byl sebevíc spokojený, pořád by mě zajímalo, jestli bych měl mít podle vás nárok na kompenzaci?

1 Citovat

No vidíš, a já letos s Wizz skoro 10 letů. Vše načas a o kompenzaci si můžu nechat jen zdát. To je pech...alespoň, že ty letenky jsou skoro zadarmo.

2 Citovat

Standa 009 napsal(a):

Let zrušený nebyl, ale je podle Vás nárok na kompenzaci? Jde o let Yerevan - Praha:

…..

 

ne. tohle bylo kombo udalosti mimo vliv aerolinky.

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

No vidíš, a já letos s Wizz skoro 10 letů. Vše načas a o kompenzaci si můžu nechat jen zdát. To je pech...alespoň, že ty letenky jsou skoro zadarmo.

Taky se tesim, az s nima zase nekdy poletim na cas. Je to jako jezdit vlakem ve stylu Času Dost. Ale stejne to zase nekdy za par supu koupim :-)

to Lord:

Ale jejich rozhodnuti menit posadku v Budapesti? Vymena posadky 2h, 40min a do Yerevanu to priletelo se zpozdenim. Me jako cestujiciho by nemelo zajimat, ze posadka maka uz od Milana. Od kdy se pilotum vlastne pocita cas? A kolik to vlastne je?

 

Trochu OT a jeste vetsi <->: spoustu z vas si taky zapisuje lety na flightradar. Meli by ste to tam jako 1 puvodni let nebo zapsali jako 2?  Kdo z Vas ma wizzem Budapest-Praha? :-))

0 Citovat

pokud posadce diky tem zpozdenim (za ktery wizz nemohl) uz dobihal cas, tak jim nic nez zmena podadky neznyvalo.

taky to mohli udelat tak, ze jste nemuseli letet vubec a cekat v jerevanu, nez novou posadku dopravi tam (nebo nez si puvodni posadka odpocine)

2 Citovat

@Standa, tak to jsme leteli spolu. Nezapomenutelny zazitek. O odskodneni jsme zkusili zazadat pres claimcloud. Zádost prevzali s tim, ze se tim budou zabyvat, nicmene jak pise Lord, taky  si myslim, ze tohle uhrajou na to, že za to nemohli. 

1 Citovat

Jestli se vůbec pokusí jít do sporu.

Zkusil jsem požádat o kompenzaci přímo na Wizz. Dostal jsem překvapivě rychlou odpověď. S nepřekvapující odpovědí :-D

1 Citovat

Zrušení letu ze strany Wizzu... jak dlouho jim trvá refundace?

0 Citovat

Niekde sa o tom na fóre už myslím písalo, ale nemôžem to nájsť. Kupoval som letenku pre kamaráta u wizz, platil som kreditkou. Wizz let zrušil, ale ponúka len možnosť 120% kreditu alebo prebookovanie na iný let. Možnosť vrátenia peňazí mi neponúka. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Nemáte niekto e-mailový kontakt na wizz? Je mi jedno, že nebudú odpovedať, potrebujem len doložiť banke kvôli chargebacku, že nekomunikujú a odmietajú vrátiť platbu za nedodanú službu.

0 Citovat

Posléze chodí e-mail Wizzair Credit Conversion, kde je odkaz, skrz který se dá zažádat o výplatu na účet. Nevím, jestli to půjde ještě dřív, než ten e-mail pošlou, ale můžeš zkusit. Odkaz vypadá univerzální.

https://wizzair.com/en-gb/wizz-c...on-request

1 Citovat

Michal, ďakujem za informácie. Odkaz nie je univerzálny, link na tebou uvedenú stránku sa objaví po odsúhlaseni kreditu 120%. Po kliknutí na link sa zobrazí stránka s formulárom, kde je treba zadať údaje o bankovom účte, a to aj v prípade, ak letenka bola platená kartou. Následne sa vo wizz účte zobrazia 2 položky: 1. nakreditovaná suma s dátumom expirácie a 2. odoslaná suma na kartu alebo účet.

0 Citovat

Petr76, wizz uvádza dobu do 30 dní.

0 Citovat

ano, tak to funguje u Wizz. jedina moznost pri zmene/zruseni je bud teda rebook alebo refund. Refund ide najprv vzdy na kredit (120%) a ked teda clovek chce, cez tu stranku co poslal Michal sa vyziadaju peniaze na ucet (100% teda). Celkom to funguje, peniaze pridu tak za 1-2 tyzdne.

0 Citovat

Wizz Air musi dodatečně kompenzovat cestující za zrušené či významně zpožděné lety

 

https://www.planes.cz/cs/article...usene-lety

1 Citovat

Článek hovoří zatím jen o britském štěstí ...

1 Citovat

Michal _50 napsal(a):

Wizz Air musi dodatečně kompenzovat cestující za zrušené či významně zpožděné lety

 

https://www.planes.cz/cs/article...usene-lety

Regulátor nemůže rozhodnout o povinnosti vyplatit kompenzaci, ale jen ve správním řízení udělit pokutu za porušení povinnosti...

0 Citovat

Stala sa neuveritelna vec: let s wizz airom

30.9  zruseny liet viena - burgas

6 hodinove meskanie.

Hned v sobotu zadana poziadavka na kompenzaciu 3x250€.

4.10 peniaze pripisane na ucte.

Waou

 

2 Citovat

I zázraky se někdy dějí. Já vymáhám kompenzaci už rok a půl :-)

0 Citovat

Asi začaly sekat dobrotu, potom co minulý měsíc dostaly soudem vyplatit 15 000 kompenzaci pro cestující v Anglii.

0 Citovat

Znamej ted jednu zamitlou wizzair kompenzaci dostal do stavu platebniho rozkazu …. jsem zvedavy, jak se k tomu wizz postavi.

0 Citovat

Jakého platebního rozkazu? Evropského? Nebo normálně žaloval u místního soudu? 

0 Citovat

Normalne ceskeho . ono to bohate staci.

bud wizz poda odpor a bude soud, nebo odpor nepoda a za dva tydny to nabyde pravni moci. a bud zaplati, nebo se z toho stava exekucni titul…. a to otevira radu moznosti :)

2